Frizerie caini

Frizerie cainiDecideti daca trebuie sa tundeti blana cainelui si mergeti in frizerie caini. Multe rase au par scurt si nu necesita taiere regulata. Cu toate acestea, daca aveti o rasa de caine mai ciudata, el poate necesita tundere in mod regulat, ca parte a rutinei sale de sanatate. Rasele care necesita tuns normal includ cocher spaniel, sheepdog, pudel, collie, Shih Tzu, Pekingese si chow chow, printre altele.

Cand avem nevoie de o frizerie caini?

Indepartati blana cainelui dupa ce este complet uscat. Daca intentionati sa taiati parul cainelui dvs., asigurati-va ca ati citit instructiunile care au fost livrate cu masinile de tuns. Obtineti o carte de informatii sau un videoclip sau consultati un groomer despre utilizarea corecta a masinilor de tuns. Asigurati-va ca lamele clipsului sunt ascutite si firele de par sunt bine lubrifiate. Daca lamele nu sunt ascutite, ele pot trage de par.

Inainte de a taia blana, ar trebui sa aveti o idee despre aspectul pe care incercati sa il creati. Cititi, puneti intrebari si vizionati videoclipuri pentru a obtine o idee despre cum sa obtineti rezultatul dorit. Apoi puteti incepe.

Imobilizati usor cainele. Nu vreti sa se miste in jurul vostru, asa ca legati-l cu o lesa. In timpul procesului de taiere, puteti plasa mana libera sub burta cainelui pentru al incuraja sa ramana in loc sa nu se sperie. Daca cainele este nervos, continuati sa-l laudati cu voce calma sau sa cantati.

Utilizati masinile de tuns blana pentru caini.  Merita sa cheltuiti bani in plus pentru o pereche buna de masini de tuns blana pentru caini. O investitie mica in fata va va economisi bani pe drum, deoarece nu va trebui sa platiti profesionisti pentru a ingriji animalul.

Asigurati-va ca utilizati lame de ingrijire a cainilor care va vor oferi lungimea  dorita a blanii.

Foarfecele probabil nu va vor oferi o blana frumoasa si uniforma si puteti rani cainele cu ele daca se misca dintr-o data.

Impingeti parul cainelui metodic. Puteti pune lama pe corp in siguranta, atata timp cat nu apasati cutitul puternic in piele. Indepartati in directia de crestere a parului  inainte de a  taia in cealalta directie. Utilizarea masinilor de tuns blana impotriva cresterii parului va avea acelasi efect ca si periajul din spate, dar va lasa o lungime mai scurta decat lama de taiere pe care o utilizati. Daca doriti sa tundeti impotriva cresterii parului, o dimensiune a lamei devine mai mica cu doua dimensiuni de taiere atunci cand tundeti. Incepeti la gat, apoi deplasati-va la umeri, sub urechi, spre barbie, gat si zonele pieptului. NU utilizati o marime de sapte  in jurul zonei gatului. Apoi, fixati spatele si partile laterale ale cainelui pentru a putea tunde. In cele din urma, aranjati parul pe picioarele cainelui. Aveti grija atunci cand taiati gatul cu orice lama, deoarece este cel mai periculos de taiat. Nu taiati niciodata drept in jos, faceti acest lucru la unghiuri pentru a evita zonele pe care nu le puteti vedea.