Tuns catei

Tuns cateiIngrijirea regulata tine cainele curat, sanatos si confortabil. Puteti merge in saloane pentru tuns catei. Multi oameni prefera saloane profesionale; Ele pot face ca cainii sa arate excelent in timp ce folosesc expertiza lor profesionala pentru a ii mentine in siguranta. Cu toate acestea, daca nu aveti unul disponibil in zona dvs. sau doriti doar sa economisiti niste bani, puteti oferi cainelui dvs. o ingrijire de baza acasa.

Cum facem cand avem de tuns catei?

Adunati materialele de ingrijire. Nu doriti sa va cautati uneltele odata ce incepeti sa va ingrijiti cainele. Asigurati-va ca aveti tot ce aveti nevoie intr-un singur loc inainte de a incepe. Consultati sectiunea "Lucrurile de care aveti nevoie" de mai jos pentru a afla ce veti avea nevoie pentru a va ingriji cainele.

Pieptanarea blanii cainelui dvs. zilnic sau in fiecare saptaman va pastra cele mai multe covoare curate. Pur si simplu periajul, asa cum instruieste majoritatea literaturii, nu este suficient pentru cainii care se pot scutura: peria va trece cu usurinta la unghiuri in care un pieptene se va lipi de par. O pieptanare profunda ar trebui sa fie intotdeauna primul pas al procesului de ingrijire, deoarece orice nod va fi mai dens si mai putin manevrabil odata ce blana se va usca. Incepeti pe cap si pieptanati tot corpul. Fiti atent sub burta, deoarece este o zona sensibila, si nu uitati sa va ocupati de coada.

In timp ce piepteni, daca gasesti o incurcatura, foloseste o perie si incearca sa rezolvi problema. Aveti grija sa nu va lasati cainele sa se spele prea mult timp in acelasi loc. Puteti verifica daca priviti sub blana pentru a vedea daca pielea devine rosie cu iritare.

Puteti peria caini cu par scurt cu instrumente simple, cum ar fi perii  sau manusi.

Impletiti si periati cainii pentru o durata medie pana la lunga, cu instrumente specializate, cum ar fi pieptene de otel, slicker, o perie cu pin, sau o tesala pentru puful de sub blana.

Indiferent de ce folositi, trebuie sa indepartati parul liber si sa distribuiti uleiuri de pe piele in tot stratul.

Laudati-va cainele pe masura ce il periati. Rasplatati comportamentul calm si linistit pentru a il incuraja mai mult. Poate doriti sa includeti un tratament pentru de recompensa pentru caine pentru un comportament bun.

Dati pauzele  dupa cum este necesar. Nu vrei ca cainele sa fie coplesit; Orice lucru negativ poate ingreuna ingrijirea in viitor. Asigurati-va ca va distrati la aceasta experienta prin acordarea de pauze  din timp in timp, dand recompense generoase. Acest lucru va pastra, de asemenea, cainele distras.

Acest lucru este deosebit de important cu un catelus, care poate fi instruit de la o varsta frageda pentru a tolera aceasta manipulare foarte buna.

Taiati smocurile care nu pot fi curatate. Maturarea severa poate intinde pielea de fiecare data cand se misca cainele, ceea ce face ca viata de zi cu zi sa fie dureroasa pentru animalul dvs. de companie. Daca nu puteti sa va descurcati un nod, trebuie sa taiati sau sa-l radeti, in functie de cat de aproape este pielea. Fiti foarte atenti daca folositi foarfece pentru a evita ranirea dumneavoastra sau a animalului dumneavoastra. Incercati sa taiati in paralel cu cresterea parului pentru a evita aspectul incurcat.