Tuns pisici

Tuns pisiciCand este vorba de pastrarea curata si de descurcarea blanii, pisica dvs. va avea nevoie de o mana de ajutor de la dvs. Impartasim cu dvs. sfaturile si ideile noastre de top pentru ingrijire. Puteti merge intr-un salon de tuns pisici.

Sfaturi tuns pisici

Pisicile sunt ciudate. De fapt, daca esti proprietar de pisica, stii de la bun inceput ca pisica ta este un groomer fascinant. La urma urmei, pare sa-si petreaca cea mai mare parte a vietii fie dormind, fie ingrijindu-se!

Grooming-ul este mai mult decat pastrarea pisicii dvs. curate. Ingrijirea pisicilor in mod regulat va va ajuta, de asemenea, sa aruncati un ochi asupra sanatatii. Ingrijirea pisicilor poate chiar ajuta la prevenirea problemelor legate de sanatatea felinelor, cum ar fi problemele digestive cauzate de mingi de par. Ingrijirea regulata poate, de asemenea, sa contribuie la imbunatatirea sanatatii pielii si blanii pisicii dumneavoastra.

Alegeti un moment in care pisica este relaxata si multumita - dupa ce mananca, probabil. Apoi incepeti cu sesiuni scurte de ingrijire de aproximativ 5 pana la 10 minute. Mangaie si lauda pisica pe masura ce o ingrijiti si poate chiar oferiti o recompensa la sfarsitul sesiunii. Si daca pisica incepe sa arate semne ca nu e prea multumita de ceea ce se intampla, opreste-te pentru moment. Puteti incerca din nou mai tarziu.

Cu timpul, pisica se va obisnui cu acest proces si va incepe probabil sa se bucure de el.

Periajul obisnuit ofera beneficii cum ar fi eliminarea parului murdar si murdariei si indepartarea sau prevenirea nodurilor si a incurcarilor. Dar fa-o bine, sau vei termina cu o pisica nervoasa pe mainile tale!

Intotdeauna periati in directia in care parul natural creste, niciodata impotriva "spicelor". Si fiti mai blanzi in jurul burtii si pieptului.

Pentru pisicile cu par scurt:

Incepeti cu un pieptene de metal fin. Rulati-l prin blana pisicii de la varful capului la coada. Aveti grija de picaturi mici de culoare inchisa care ar putea indica prezenta puricilor pe pisici.

Utilizati o perie de par sau o pensula moale de cauciuc, cu scopul de a indeparta parul cazut.

Pentru pisici cu par lung:

  • Incepeti cu un pieptene cu latime mare pentru a elimina resturile care pot fi prinse in blana de pisica. Indepartati cu grija toate nodurile.
  • Apoi utilizati o perie de sarma sau o perie de par pentru a indeparta parul liber.
  • Luati in considerare utilizarea unei periute de dinti pentru a peria in jurul pisicii.
  • Si daca intalniti noduri in blana pisicii, nu incercati sa le taiati; Unul sau ambii dintre voi ar putea ajunge raniti.
  • Periajul de doua ori pe saptamana ar trebui sa fie suficient pentru majoritatea pisicilor cu par scurt in timp ce o pisica cu par lung poate avea nevoie de periaj in fiecare zi.

Este bine cunoscut faptul ca majoritatea pisicilor nu sunt deosebit de indragostiti de apa. Chiar ati fost martori la o demonstratie vie a acestui fapt in trecut.

Din fericire, pisicile nu au adesea nevoie de ajutorul unei bai complete.

Dar, ocazional, blana de pisica ar putea deveni lipicioasa sau murdara intr-o masura in care baia veche a limbii nu o va taia. Deci trebuie sa te implici. Din fericire, totusi, timpul de baie nu trebuie sa fie o perioada de teroare pentru amandoi.