Spalat tuns catei

Spalat tuns cateiCuratati urechile cainelui. Recomandarea noastra este sa mergeti la spalat tuns catei. Este normal ca o ureche curata sa aiba ceara in ea, dar nu ar trebui sa fie un miros particular inauntru.  Pentru a curata urechile cainelui, aplicati o solutie de curatare a urechii (cumparata de la un magazin de aprovizionare pentru animale) la cu o discheta de bumbac si aveti grija ca prea multa substanta sa  picure in ureche in timp ce stergeti. Stergeti murdaria si ceara departe de urechea interna, dar nu frecati viguros, deoarece aceasta ar putea provoca rani. Nu impingeti prea mult in ureche. In cazul in care cainele dvs. are urechi lungi stergeti interiorul lobului urechii pentru ca murdaria se aduna acolo, de asemenea. Regula de curatare este sa incepeti sa curatati numai ceea ce puteti vedea.

De ce avem nevoie de spalat tuns catei?

Aduceti solutia de curatare a urechii pana la temperatura corpului inainte de a o pune in urechile cainelui. Asezati-l intr-o baie de apa cu temperatura corporala, la fel cum ati face cu o sticla pentru bebelusi.

Cand ati terminat stergerea urechii cu o discheta sau o carpa umeda din bumbac, uscati-o usor cu una uscata.

Laudati-va cainele! Urechile sunt o parte sensibila a corpului si poate avea nevoie de ceva confort.

Contactati medicul veterinar pentru probleme cu urechile. Cainele dvs. are nevoie de ingrijiri medicale daca urechile sale arata umflate, rosii, iritate, intunecate sau innegrite. Orice scurgere sau durere sau un miros rau sau o ciuperca ar trebui sa provoace de asemenea un apel catre medicul veterinar.

Periati dintii cainilor.  In mod ideal, periajul dintilor cainelui in fiecare zi cu pasta de dinti pentru caini este calea catre dintii si gingiile sanatoase. Folositi pasta de dinti pentru caini in locul produselor umane, deci nu va otraviti cainele cu fluor. Daca exista vreo sansa sa fiti muscati de caine, NU incercati sa  spalati dintii animalului de companie. In orice moment, daca cainele este coplesit, da-i o pauza pentru a se calma.

Incepeti prin plasarea unei cantitati mici de pasta de dinti pentru caini pe deget si intindeti-o peste dinti timp de cateva secunde. Rasplatati cainele ca sa coopereze.

Odata ce cainele va permite sa lucrati cu degetul in gura timp de 20-30 de secunde, puteti trece la tifon sau periute de dinti de la magazinul de animale de companie. Lucrati pana la o periuta de dinti pentru caini.

Indiferent ce faceti recompensati cainele astfel incat acesta sa fie o experienta placuta, mai degraba decat una stresanta.

Mergeti la o curatare veterinara daca este necesar. Daca cainele dvs. are deja o acumulare considerabila de tartru si placa, nu va fi suficienta periajul de dinti simplu. La fel ca un om, cainele dvs. are nevoie de o curatare profesionala la medicii veterinari. O alta optiune este curatarea dintilor fara anestezie, care este disponibila, dar de obicei nu este oferita de medicii veterinari.

Cautati gingii rosii sau materiale maro atasate pe dinti - acestea sunt semne ca periajul de dinti acasa va fi dureros pentru cainele dvs. Nu incercati sa  spalati dintii pana nu vede un veterinar problema.